Μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία στην οποία θα «συναντηθούν» γευστικά, Κρήτη και Ιαπωνία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Χανιώτες την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο MINOA PALACE στο Πλατανιά.

Στην εκδήλωση, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χανίων εκ μέρους του ΕΒΕΧ ο Α’ Αντιπρόεδρος του Χρήστος Μυλωνάκης, ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Γιώργος Γναφάκης και οι πέντε σεφ του Δικτύου Γαστρονομίας Κρήτης, κ.κ. Γιάννης Αποστολάκης, Γιάννης Τσιβουράκης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Στέλιος Φανουράκης και Ιωσήφ Αποστολάκης που θα συμμετάσχουν στο “CRETE DELICIUS”.

Διοργανωτές το Επιμελητήριο Χανίων, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Χανίων το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και η BIOLEA. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης «μαγειρεύοντας στους ξένους, τους δείχνουμε πώς να χρησιμοποιούν τα αγροτικά μας προϊόντα, ώστε αυτά να γίνουν γνωστά στο εξωτερικό και στην συνέχεια να μπουν στις αγορές του».

Το “CRETE delicious” είναι μια ομάδα κρητικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών η οποία περιλαμβάνει παραγωγούς ποιοτικών τροφίμων, μεταποιητές, καλλιτέχνες και τουριστικούς επιχειρηματίες. Χρησιμοποιεί τον γαστρονομικό τουρισμό ως όχημα προβολής των ποιοτικών κρητικών προϊόντων μέσα από την Κρητική γαστρονομική και πολιτιστική κουλτούρα.

Στην εκδήλωση που θα πλαισιωθεί από Κρητικούς και Ιαπωνικούς χωρούς θα λάβουν μέρος πέντε διακεκριμένοι σεφ της Ιαπωνίας και πέντε Κρήτες όπου αλληλοδιδασκόμενοι χρησιμοποιούν κρητικά προϊόντα και δημιουργούν δέκα πιάτα υψηλής μαγειρικής το καθένα αντιπροσωπευτικό της καταγωγής του κάθε σεφ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook