Υλικά

• 1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
• 120 ml.παρθένο ελαιόλαδο
• 100 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
• 200 ml. νερό
• 500 γρ. σπανάκι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• 150 γρ. κουρνοπόδι
• 150 γρ. κουτσουνάδες
• 150 γρ. καυκαλήθρες
• 150 γρ. πετροφιλιές
• 100 γρ, μάραθο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο «σπασμένο»
• 120 γρ. λιαστή ντομάτα
• 60 γρ. στάκα
• Αλάτι & πιπέρι ( ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας το για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε 200 ml. νερό, τη λιαστή ντομάτα και το μάραθο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά, χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον υγρά.

Σ’ αυτό το σημείο ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε όλα τα χόρτα. Ανακατεύουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμα. Λίγο πριν το τέλος βάζουμε τη στάκα και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.