Η VW επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει την επόμενη βδομάδα στο Ντιτρόιτ ένα ακόμα concept, το Beetle Dune… στη 2η γενιά του, η οποία διαθέτει πιο δυναμικά στοιχεία σε σχέση με το παλιότερο πρωτότυπο.

Το 2000 ο γερμανικός όμιλος είχε παρουσιάσει μια crossover version του Beetle -σε πρωτότυπη μορφή- το Beetle Dune Concept, ενώ τώρα ανακοίνωσε ότι ξανασχεδιάστηκε το εν λόγω πρωτότυπο -δανειζόμενο πλέον τις γραμμές της νέας γενιάς Beetle- ενώ απέκτησε πιο «σπορ και επιθετικά χαρακτηριστικά», κατά την εταιρεία. Έτσι, το εν λόγω concept θα κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο VW Beetle Dune Concept διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, μεγαλύτερα προστατικά μεταλλικά καλύμματα στο κάτω μέρος και πιο «φουσκωμένους» θόλους σε σχέση με το παλιότερο πρωτότυπο. Επίσης, έχει ενσωματωμένους προβολείς LED στον μπροστινό προφυλακτήρα και πλαϊνά μεταλλικά προστατευτικά στα μαρσπιέ.

Όσον αφορά το εσωτερικό, τα σχέδια του μοντέλου δείχνουν ότι οι αποχρώσεις που «παίζουν» είναι το σκούρο γκρι και το κίτρινο, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο concept, έχει αντικατασταθεί το ντουλαπάκι του συνοδηγού από ένα μεγάλο χερούλι, ενώ έχει μεγαλώσει η κεντρική κονσόλα η οποία διαθέτει πλέον και οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο πρωτότυπο θα τροφοδοτείται από τον 2λιτρο 4κύλινδρο turbo κινητήρα των 210 ίππων, που θα συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη.

Τέλος, ενώ επίσημα δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το αν θα βγει στην παραγωγή το νέο Beetle Dune, οι φήμες όμως κάνουν λόγο για το μοντέλο παραγωγής που εφόσον λάβει το «πράσινο φως» θα λανσαριστεί το 2015.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook