Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπακ Γκι-μουν, αν μέσα στην επόμενη εβδομάδα δεν επιτευχθεί συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος που θα οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αλεξάντερ Ντάουνερ αναμένεται τη Δευτέρα στη Λευκωσία και την ίδια μέρα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου.

Θα έχει επίσης συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών και την Παρασκευή θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ για τα αποτελέσματα των επαφών του.

Στις 22 Ιανουαρίου ο Αλεξάντερ Ντάουνερ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας εν όψει των διαβουλεύσεων για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Την ίδια μέρα, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα στις 29 Ιανουαρίου.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ