Δραματικά εκτός τροχιάς βρίσκεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, διαπιστώνει σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Ιδιωτικοποιήσεις: Διαβολικά Ελληνικές», ο Economist.

«H Ελλάδα συνιστά δυσφήμιση και της κρατικής ιδιοκτησίας αλλά και των ιδιωτικοποιήσεωv. Οι κρατικά ελεγχόμενοι οργανισμοί αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοδιοίκησης και πολιτικών παρεμβάσεων, ενώ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε όταν η οικονομία άρχισε να συρρικνώνεται, βρίσκεται δραματικά εκτός στόχων», αναφέρει το άρθρο που στους ίδιους τόνους συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση κατέφερε να χάσει το στόχο των εσόδων για το 2013 παρότι τον αναπροσάρμοσε επί τα χείρω δύο φορές περιορίζοντάς τον στα μόλις 1.3 δισ. ευρώ.

Ολοι γνωρίζουν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις λίγα πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν για να κλείσουν το 12ψήφιο χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας. Θα μπορούσαν ωστόσο να βοηθήσουν και οι εταίροι, οι οποίοι χάνουν την υπομονή τους», σημειώνεται επίσης στο άρθρο.

Παρότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι υπό εξέταση «οι ελληνικοί θεσμοί και η πολιτεία είναι τόσο δυσλειτουργικοί» που δεν αναμένονται εντυπωσιακά αποτελέσματα, αναφέρει επίσης το δημοσίευμα που υπενθυμίζει και την -απορριφθείσα- πρόταση να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να πωληθούν ή να αναδιαρθρωθούν σε κάποια εταιρία συμμετοχών σε μια έδρα όπως για παράδειγμα το Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι η σχετική ιδέα, που προωθήθηκε από τους Φινλανδούς απερρίφθη με εχθρότητα από τους Ελληνες υπουργούς.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook