Ο αέρας ίσως είναι από τις λιγότερο εκμεταλλευμένες φυσικές πηγές ενέργειας. Αν και ο αέρας θα μπορούσε να μας τροφοδοτήσει με ικανοποιητικές ποσότητες ενέργειας, η ανθρωπότητα δεν είχε πρόσφατα ασχοληθεί ιδιαίτερα για τον αξιοποιήσει. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ όπως λέει και ο σοφός λαός μας, έτσι ερευνητές σχεδίασαν αυτό το «Power Flower» (Ενεργειακό Λουλούδι), το οποίο είναι ικανό να εκμεταλλευτεί ακόμα και τους όχι και τόσο δυνατούς ανέμους, χάρη στις ειδικά κατασκευασμένες τουρμπίνες αέρα.

Ενώ οι παραδοσιακές γιγάντιες ανεμογεννήτριες, χρειάζονται ανέμους μεγαλύτερους των 7mph, το Ενεργειακό λουλούδι μέχρι και τον αέρα που φτάνει μόλις 2mph, έτσι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε περιοχές με συνεχές ελαφρύ αεράκι. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει είναι ότι μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε κατοικημένες περιοχές, εν αντιθέσει με τους συναγωνιστές του, τις μεγάλες θορυβώδεις ανεμογεννήτριες.

Αυτές οι μικρές ανεμογεννήτριες, με απόδοση 400W έκαστη, διατίθενται σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και είναι ικανές να ικανοποιήσουν μεγάλο μέρος των ενεργειακών σας απαιτήσεων. Επιπλέον η τοποθέτηση τους είναι ιδιαίτερα εύκολη, ενώ δεν χρειάζεται κάποια τεράστια εγκατάσταση, καθιστώντας τα ιδιαίτερα φιλικά προς τον μέσο άνθρωπο.

\"\"


real

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook