Υλικά

• 1 κιλό καρότο, περασμένο από τον χοντρό τρίφτη
• 800 γρ. ζάχαρη
• 650 γρ. νερό
• 2 φύλλα αρμπαρόριζα
• 80 ml. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καρότα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν, ενώ κρατάμε το ζωμό που τα βράσαμε.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το ζωμό τους καθώς επίσης και τα 650 γρ. νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πρίν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού.