Ραγδαίες αναμένονται οι δικαστικές εξελίξεις - Για «διάτρητη» διαδικασία μιλά ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη και κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ - Εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση.

Τον «ασκό του Αιόλου» για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανοίγει η σύλληψη του πρώην προέδρου του ΤΤ, Άγγελου Φιλιππίδη, σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, όπου βρισκόταν από τις 3 Ιανουαρίου -σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δικαστικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και ο κύκλος των απολογιών, που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα, αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση των επισφαλών δανείων, μέχρις ότου ο συλληφθείς πρώην πρόεδρος του ΤΤ εκδοθεί από την Τουρκία στην Ελλάδα -μια διαδικασία που μπορεί να πάρει από δύο έως 40 ημέρες.

Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί από δηλώσεις του, ο Άγγελος Φιλιππίδης φαίνεται αποφασισμένος να καταγγείλει τη διαδικασία, ενώ χαρακτήρισε το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, «διάτρητο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει στην ουσία θέμα».

Μιλώντας στο Mega τηλεφωνικά μετά τη σύλληψή του, o Φιλιππίδης δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, είχα πάρει την Ολυμπιακή, ελληνική εταιρεία, και ήρθα στην Τουρκία. Δεν είχα κρύψει καμία κίνηση».

«Θα πήγαινα μετά στο Ντουμπάι και στη Μανίλα. Όταν βγήκαν τα εντάλματα, παρέτεινα την παραμονή μου στο ίδιο ξενοδοχείο για τέσσερις ημέρες, προσπάθησα και έφερα κάποιους ανθρώπους από το Ντουμπάι και έκανα ραντεβού, ακύρωσα τη Μανίλα, και υπήρχε και ένα τελευταίο ραντεβού για τη Δευτέρα, προκειμένου να έρθω τη Δευτέρα το απόγευμα, που είχα κλείσει και το εισιτήριο» συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ήμουν στην Αμερική. Αυτό υπέθεταν οι δημοσιογράφοι, γιατί τα συνήθη ταξίδια μου είναι στην Αμερική. Εγώ το αεροπλάνο που είχα πάρει από την Ελλάδα ήταν προς την Κωνσταντινούπολη στις 3 του μηνός και δεν υπήρχε κανένα θέμα Αμερικής. Το ταξίδι ήταν προς την άλλη πλευρά. Αλλά δεν είχα και κανέναν λόγο να εξηγώ πού είμαι και πώς είμαι, γιατί αποτελεί και λίγο πρόκληση. Εφόσον επρόκειτο να γυρίσω ούτως ή άλλως πολύ σύντομα. Τα εντάλματα χρεωθήκαν Τετάρτη, εγώ Δευτέρα θα ήμουν Αθήνα» είπε ακόμη.

Σε αυτό στο οποίο δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, ο συλληφθείς, είναι στο γεγονός ότι βρέθηκαν πάνω του χαρτονομίσματα πολλών διαφορετικών νομισμάτων (λίρες, δολάρια, ευρώ), αλλά και η άδεια παραμονής στην Ελβετία. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο Άγγελος Φιλιππίδης θα παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές-κολαστήριο του Μαλτεπέ, μέχρι την έκδοσή του στη χώρα μας.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους για την υπόθεση του ΤΤ ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Το πόρισμα αποτέλεσε βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

protothema.gr