Δύο τμήματα της Σχολής Γονέων Χανίων πρόκειται να λειτουργήσουν την ερχόμενη βδομάδα στα Χανιά. Η πρώτη ομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 13/01 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων και η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15/01 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου.

Και στις ομάδες θα συμμετάσχουν γονείς παιδιών από τα αντίστοιχα σχολεία, που έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση συμμετοχής. Σκοπός του έργου είναι η ψυχολογική υποστήριξη των γονέων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, έχει συνολική διάρκεια 25 ώρες και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.

Την ομάδα του 13ου Δημοτικού θα συντονίσει η Δρ. Ψυχολογίας Ευαγγελία Κατέρη και την ομάδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου θα συντονίσει η Κοινωνική Λειτουργός και Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Χρυσή Πευκιανάκη.

Για την οργάνωση και των δύο ομάδων ήταν σημαντική η υποστήριξη των Διευθυντών, των Συλλόγων Γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και των δύο σχολείων, της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων και των Δήμων Χανίων και Κισσάμου.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π ψ(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Προσεχώς θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και άλλα τμήματα της Σχολής Γονέων εντός των Χανίων και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νομού.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στο Νομό Χανίων, Ψυχολόγο, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: [email protected] και την ιστοσελίδα www.facebook.com/sholesgoneonchanion