Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η διευκρινιστική εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρη για την παράταση της εντάξεως των αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Σημειώνεται πως από την υποχρέωση τηρήσεως βιβλίων και εκδόσεως στοιχείων έχουν απαλλαγεί μόνον οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κάτω από 10.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κάτω από 5.000 ευρώ.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία, σε περίπτωση μη πλήρωσης ενός εκ των ανωτέρω κριτηρίων, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) και οι εν λόγω αγρότες εντάσσονται υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει την ένταξη των εν λόγω αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και να τους δώσει πρόσθετο χρόνο προετοιμασίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook