Στα πλαίσια των δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, ξεκινάει από εφέτος μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Κρητικών με στόχο τη διάσωση υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, με δεδομένο ότι τα φαινόμενα παράνομης υλοτόμησης πληθαίνουν, ενώ παράλληλα ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες τέτοιων δένδρων δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία τους και τα πωλούν ως καυσόξυλα, είναι να αναδειχθεί η αναγκαιότητα διατήρησης ελαιοδέντρων που μετράνε πολλούς αιώνες ζωής και κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ζωντανά Μνημεία της Φύσης.

Σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου, τον αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Αχλαδιανάκη και την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου, τα μέλη του Ρ. Ο. Ηρακλείου θα μεταφυτεύσουν δυο υπεραιωνόβιες ελιές που ευγενικά προσέφερε ο κ. Βλάσης Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης, σε σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Το πρώτο σημείο είναι ο χώρος του Κρατικού Αερολιμένα Ν. Καζαντζάκης, στη νησίδα πρασίνου που βρίσκεται στην είσοδό του. Πρόκειται για ένα σημείο που αποτελεί την πρώτη, αλλά και την τελευταία εικόνα που αντικρίζουν οι χιλιάδες επισκέπτες του τόπου μας, στο οποίο θα τοποθετηθεί και μια πολύγλωσση πινακίδα που θα εξηγεί τη σημασία της ελιάς για την Κρήτη, στο πέρασμα των αιώνων. Το δεύτερο σημείο, θα επιλεγεί τις επόμενες ημέρες από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook