Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα νέα χαρτονομίσματα με την ονομασία «Ευρώπη» εκδίδονται 10 χρόνια μετά από την εισαγωγή των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων ευρώ. Ήδη έχει κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ ενώ μετά από αυτό των 10 θα κυκλοφορήσει και το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων των 10 ευρώ απεικονίζεται προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και η ονομασία της ηπείρου. Η ΕΚΤ έχει σκοπό να αποσύρει σταδιακά από την κυκλοφορία τις τρέχουσες μορφές των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν από το 2002.

 
\"\"
 
\"\"
 

 
\”Δώδεκα χρόνια αφότου τέθηκαν σε κυκλοφορία τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ, είναι εύκολο να θεωρούμε το ευρώ δεδομένο και να ξεχνάμε πόσο φιλόδοξο, στην ουσία τολμηρό, εγχείρημα ήταν η εισαγωγή του\”, σημείωσε μεταξύ άλλων το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Ιβ Μερς που έκανε την παρουσίαση. \”Το ενιαίο νόμισμα βοήθησε να έρθουν κοντά εκατομμύρια Ευρωπαίοι, με σεβασμό στη διαφορετικότητά μας, και τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα αποτελούν απτό σύμβολο της αποφασιστικότητάς μας να στηρίξουμε την  Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν λέμε “Ευρώ. Το δικό μας νόμισμα”, το εννοούμε πραγματικά!\”, πρόσθεσε.  

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook