Τρόπους να γυρίσει την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό και να φύγει από την Τουρκία, όπου συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ψάχνει εναγωνίως ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.

Πληροφορίες που δημοσιεύει το capital.gr αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. προσέλαβε Τούρκο δικηγόρο με στόχο, σύμφωνα με τον Έλληνα εκπρόσωπό του, να «τρέξει» τις διαδικασίες έκδοσης και επιστροφής του στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας δικηγόρος του Άγγελου Φιλιππίδη, Θανάσης Βαρλάμης προτίθεται μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας να πάει στο γραφείο του Εισαγγελέα εκδόσεων στο Εφετείο Αθηνών για να ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να σταλούν μεταφρασμένα, σύμφωνα με το capital.gr, τα αντίγραφα του κατηγορητηρίου που αφορούν στον Άγγελο Φιλιππίδη. Σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Τουρκία, Νικ. Μαθιουδάκη, ήδη η διαδικασία ξεκίνησε.

Η διαδικασία της έκδοσής του στην Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 40 μέρες. Έως τότε, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. θα παραμείνει στις φυλακές Μάλτεπε, όπου κρατούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι.

Το Σάββατο, όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο που εξέτασε και ενέκρινε το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή του στην Ελλάδα, ο Άγγελος Φιλιππίδης παραιτήθηκε κάθε ένστασης που ενδεχομένως να έβαζε εμπόδια στη διαδικασία, ενώ παρουσίασε στην Έδρα και αεροπορικό εισιτήριο που είχε κλείσε για να επιστρέψει στην Ελλάδα σήμερα.

Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών

Άνοιξε σήμερα ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η πρώτη απολογία που θα λάβει ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, είναι του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ιδρύματος, Μάριου Βαρότση.

Το πρώην στέλεχος του ΤΤ μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να απολογηθεί, ενδεχομένως και από την ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης και Φωτεινή Κρέστα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook