Τις πρώτες χειροπέδες στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν ετοιμάζονται να περάσουν σε τρεις άνδρες-διαρρήκτες οι πορτογαλικές αρχές.

Η αρμόδια βρετανική υπηρεσία απέστειλε ήδη στις πορτογαλικές Αρχές επίσημο αίτημα σύλληψης των τριών δραστών, προκειμένου να προχωρήσουν στην πρώτη σύλληψη και να ανακαλύψουν την ανάμειξη των δραστών όσον αφορά στην τύχη της μικρής Μαντλίν.

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε το 2007 από πορτογαλικό θέρετρο όπου έκανε οικογενειακές διακοπές, σε ηλικία 3 χρονών. Την εποχή που σημειώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού, τρεις διαρρήκτες «χτένιζαν» την περιοχή. Τρία χρόνια μετά, όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε και πάλι, Βρετανοί αξιωματικοί έφτασαν στα ίχνη των διαρρηκτών θεωρώντας τους βασικούς ύποπτους στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Οι υποψίες στράφηκαν στους τρεις άνδρες, όταν έπειτα από την ανάλυση των δεδομένων των κινητών τους τηλεφώνων, εντοπίστηκε ότι είχαν κάνει έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό κλήσεων μεταξύ τους αμέσως μετά την εξαφάνιση του παιδιού. Οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι, θεωρούν σημαντική αυτή την εξέλιξη και περιμένουν με αγωνία την κατάληξη της βρετανικής έρευνας, όπως αναφέρουν το BBC και η βρετανική εφημερίδα \”Mirror\”.

Οι τρεις άνδρες, από τους οποίους τουλάχιστον ο ένας είναι Πορτογάλος, είχαν διαρρήξει ένα άλλο διαμέρισμα στην περιοχή Praia da Luz της πόλης Algarve, παρενοχλώντας μάλιστα κι ένα παιδάκι που βρήκαν σ\’ αυτό, λίγες μόλις ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν. Οι γονείς του παιδιού, που έπιναν ένα ποτό έξω από το δωμάτιό τους, επέστρεψαν γρήγορα αλλά οι διαρρήκτες είχαν εξαφανιστεί. Η πορτογαλική αστυνομία δεν έδωσε καμία σημασία στο συμβάν, την ώρα που οι Βρετανοί συνάδελφοί τους το θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό στη δική τους υπόθεση.

Οι βρετανικές αρχές απέστειλαν αρχικά αίτημα στην Πορτογαλία να τους επιτραπεί η πρόσβαση στα τηλεφωνικά αρχεία των τριών ανδρών την εποχή της εξαφάνισης της Μαντλίν και εδώ και τρία χρόνια, όταν ξανάνοιξε ο φάκελος, συζητούν ανεπίσημα για τη σύλληψή και την έρευνα στα σπίτια τους. Ωστόσο, δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα να προβούν σε συλλήψεις, καθώς, όπως αναφέρει η \”Mirror, οι Πορτογάλοι αστυνομικοί δεν ήθελαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Βρετανούς συναδέλφους τους αλλά να ακολουθήσουν τη δική τους μέθοδο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη σχετικά με την υπόθεση της Μαντλίν, ενώ, αρχικά, οι γονείς του κοριτσιού θεωρήθηκαν ύποπτοι για να απαλλαγούν από τις υποψίες οριστικά το 2008.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook