«Δεν υπάρχει θέμα» μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας σχετική φημολογία, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Το ζήτημα ανακινήθηκε εξ αφορμής κυριακάτικου δημοσιεύματος (στο «Βήμα»), στο οποίο αναφερόταν ότι «ο κ. Σαμαράς ετοιμάζει ανασχηματισμό» και παρενθετικά σημειωνόταν ότι «ο κ. Στουρνάρας τον Μάιο θα πάει διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος», στη θέση του κ. Γιώργου Προβόπουλου, η εξαετής θητεία του οποίου στην κορυφή του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος λήγει εκείνη την περίοδο.

Το δημοσίευμα και η αναπαραγωγή του που άρχισε να γίνεται προκάλεσε ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη και το γραφείο Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για να επισημάνει ότι η διαδοχή στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας δεν έχει τεθεί ως αντικείμενο συζήτησης στις επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση ή άμεση ή έμμεση αναφορά σε παρόμοιο ζήτημα μεταξύ των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση, που κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, σέβεται πλήρως το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και του Διοικητή της».

Παρά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, πάντως, από πλευράς της κυβέρνησης αποφεύγεται κάθε επίσημος σχολιασμός επί του θέματος και σε σχετική ερώτηση αρμόδιες πηγές περιορίζονται να απαντούν: «Δεν υπάρχει θέμα».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook