Σε ειδικό σώμα και όχι στον δυσλειτουργικό ΕΟΠΠΥ θα υπάγονται πλέον οι γιατροί των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από τις συνεχιζόμενες απεργίες και να λειτουργήσουν και πάλι οι μηχανισμοί αξιολόγησης αναπηρίας που έχουν αδρανοποιηθεί από τις 25 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός των προσεχών ημερών από υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προβλέπεται ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που είναι ενταγμένοι στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας ΚΕΠΑ, εξακολουθούν να υπάγονται σε αυτό. Οι γιατροί θα παρέχουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους για την απρόσκοπτη λειτουργία των υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ανεξάρτητα αν κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο συνεχίσουν να υπηρετούν στον ΕΟΠΥΥ ή σε άλλο δημόσιο Υγειονομικό Σχηματισμό, ή εάν επιλέξουν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα ή να ασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ – από τις 25 Νοεμβρίου- έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ που αφορούν σε 24.500 περιστατικά αναπηρίας. Εν τω μεταξύ ήδη στο διάστημα αυτό, έχουν υποβληθεί 11.500 νέες αιτήσεις για αξιολόγηση.
Για τον ίδιο λόγο , θα παραταθεί ί η χορήγηση προνοιακών επιδομάτων μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο -αν συνεχιστεί η απεργία- να δοθεί νέα δίμηνη παράταση για όσους περιμένουν να επανεξεταστούν για τις αναπηρικές συντάξεις
Ακόμη αναμένεται να προωθηθεί υπουργική απόφαση για την ευνοική αντιμετώπιση των αναπήρων δικαιούχων του ΕΚΑΣ. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρεθούν από τη μνημονιακή ρύθμιση που προέβλεπε τη διακοπή χορήγησης ΕΚΑΣ στους κάτω των 65 τα ΑΜΕΑ. Ωστόσο οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν θα εξαιρεθούν οι έχοντες αναπηρία άνω του 80% η άνω του 67%

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook