Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν στο Ξίφος Ασκήσεως του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων 2014 τα κορίτσια της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων.
Η σχετική ενημέρωση της ΑΛΞΧ:
Με ένα ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Ξίφους Ασκήσεως στις αποσκευές τους γύρισαν τα κορίτσια της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2014 που έγινε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. το Σαββατοκύριακο 11 – 12 Ιανουαρίου. Τα κορίτσια του Άρη Ματσατσίνη κατάφεραν , για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέσχης, να κατακτήσουν ασημένιο μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αποσπώντας ευμενέστατα σχόλια από όσους τις παρακολούθησαν.
Ολόκληρη η παρουσία της αποστολής τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, δείγμα της αξιόλογης δουλειάς αθλητών, προπονητών διοίκησης που και με τη συνεχή συμπαράσταση γονέων και χορηγών καταφέρνουν να φέρνουν συνεχώς διακρίσεις στα Χανιά.
Αναλυτικότερα
105 αγόρια και περί τα 65 κορίτσια αγωνίστηκαν το Σάββατο στο ατομικό του  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων του Ξίφους Ασκήσεως, που εγκαινίασε τη σειρά ων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων της χρονιάς 2014. Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με τους:
 Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων 
1. Τζεράκης Γεώργιος
2. Γαβριλίδης Σάββας
3. Τζανάκης Αναστάσιος
 Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων
1. Μανουδάκη Χρυσηίδα
2. Τσεπέτη Μαρία
3. ΔραμηλαράκηΕυαγγελία Νικολέττα
Συνοδός και Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Προπονητής του Ξίφους Ασκήσεως Αριστείδης Ματσατσίνης.
Στο ατομικό τα αγόρια είχαν μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση με το Γαβριλίδη, μπαίνοντας στη 16άδα, να καταλαμβάνει τη 13η θέση με δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων τον ερχόμενο Φεβρουάριο, τον Τζεράκη την 25η και τον Τζανάκη την 32η θέση στους εκατόν πέντε συμμετέχοντες.
Στα κορίτσια η Μανουδάκη με πολύ καλή εμφάνιση ανέβηκε στην έκτη θέση , χάνοντας τη θέση στην τετράδα από την Πεδιαδιτάκη της Μεσσαράς, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, η Τσεπέτη στην ένατη θέση και η Δραμηλαράκη την 45η μην καταφέρνοντας να περάσει στις τριάντα δύο. Οι Μανουδάκη και Τσεπέτη μπαίνοντας στη δεκαεξάδα απέκτησαν το δικαίωμα να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων το Φεβρουάριο.
Την Κυριακή τα κορίτσια ξεκίνησαν από την τρίτη θέση της αρχικής κατάταξης στις έντεκα ομάδες. Πέρασαν χωρίς αγώνα στις οκτώ. Στη συνέχεια απέκλεισαν τον Εθνικό με 45 – 22 για τη θέση στην τετράδα. Στον ημιτελικό βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον Αθλητικό Όμιλο Ξιφασκίας Αιγάλεω τον οποίον απέκλεισαν με 45 – 41. Ο τελικός τις έφερε απέναντι στον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας από τον οποίο έχασαν με 45 – 23. Τα κορίτσια μας ανέβηκαν επάξια στη δεύτερη θέση του βάθρου , για πρώτη φορά στα χρονικά της Α.Λ.Ξ.Χανίων,  σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έφεραν το ασημένιο μετάλλιο στα Χανιά.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο , 18 – 19 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση το Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων στο Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη. Τα αγόρια και τα κορίτσια το Μιχάλη Κωνσταντινόπουλου θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους φέρνοντας και αυτά νέες διακρίσεις και πολύτιμους βαθμούς στο Σύλλογο.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2014 ΤΟ ΜΑΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης της Λέσχης , η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας ανέθεσε στην Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2014 στο Ξίφος Μονομαχίας στις αρχές του ερχόμενου Μαΐου στα Χανιά.
Είναι η πρώτη φορά που το «Μεγάλο» Πρωτάθλημα θα βγει έξω από τα τείχη της Αθήνας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας εμπιστεύτηκε τη διοργάνωσή του στη Λέσχη μας, εκτιμώντας την εμπειρία διοργάνωσης αγώνων Πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας (Κύπελλο «Μάχη της Κρήτης») επί σειρά ετών.  Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι παράγοντες της Ξιφασκίας που βρέθηκαν στις διοργανώσεις αυτές είχαν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια τόσο για το επίπεδο των αγώνων όσο και για την αρτιότητα της διοργάνωσης και την ποιότητα της φιλοξενίας. 
Η καρδιά της Ξιφασκίας θα χτυπάει δυνατά το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαΐου στα Χανιά καθώς αναμένονται  πάνω από διακόσιοι πενήντα Αθλητές – Προπονητές – Διαιτητές Συνοδοί και Παράγοντες της Ελληνική Ξιφασκίας να κατακλύσουν τα Χανιά, ανάμεσά τους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές.  Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Χανιώτες φίλους της Ξιφασκίας να απολαύσουν υψηλού επιπέδου αγώνες στον τόπο μας και σε όποιον άλλο επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά το ευγενικό συναρπαστικό και θεαματικό Ολυμπιακό Άθλημα της Ξιφασκίας που τόσες συγκινήσεις μας έχι προσφέρει.
Η πρόκληση Για τη Λέσχη είναι μεγάλη καθώς θα αποτελέσει αφετηρία πραγματοποίησης μεγάλων , βαθμολογούμενων και επίσημων διοργανώσεων Ξιφασκίας στα Χανιά. Παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας ότι τα Χανιά συνδέονται τώρα πολύ εύκολα με πολύ περισσότερους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς προορισμούς από ότι στο παρελθόν και μπορούν να γίνουν ένας ακόμη πόλος για την Ξιφασκία προσελκύοντας όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους αθλητές συνδυάζοντας αθλητικές και άλλες δραστηριότητες που η Κρήτη μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες.
Η συνδρομή όλων των τοπικών Δημοσίων, Τοπικών αλλά και Ιδιωτικών φορέων  θεωρείται απαραίτητη και κρίσιμη , μαζί με την προσωπική συμβολή για την επιτυχία του μοναδικού για την πόλη μας εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook