Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου αύριο το πρωί στις 11:00 στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει

\”Οι αντεργατικές αντισυνταξιουχικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ε.Ε. μας έχουν τσακίσει. Οι μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ανεργία των παιδιών μας, μας έχουν εξαθλιώσει.

Έρχονται νέα μέτρα:

• Από την 1-01-2014 κόπηκε το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, κάτω των 65 χρονών.
• Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις.
• Σε 150.000 νέους συνταξιούχους εκκρεμούν οι συντάξεις τους για πάνω από δυο χρόνια.
• Τα χαράτσια σε κατοικίες και θέρμανση γίνονται μόνιμα.
• Αρχίζει η βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας.
• Κόβουν τις συντάξεις και τα επιδόματα σε χιλιάδες αναπήρους.
• Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή και 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία.
• Διαλύουν το ΙΚΑ τον ΕΟΠΥΥ, με απολύσεις γιατρών, νοσηλευτών, κλείσιμο των μονάδων. Συρρικνώνουν και κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας.

Σε αυτή την επίθεση που χρόνια βιώνουμε και έχει κάνει την ζωή μας αφόρητη, ξεχωριστή αρνητική τροπή παίρνουν τα προβλήματα της υγείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψης. Τα προβλήματα που προκύπτουν εδώ δείχνουν καθαρά ότι προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντα της εμπορευματοποίησης της υγείας και τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων η κυβέρνηση και η Ε.Ε. δεν διστάζουν να στείλουν στον καιάδα όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά το σύνολο της Εργατικής λαϊκής οικογενείας. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η απογείωση κερδών των φαρμακοβιομηχάνων στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

Να σταθούμε λοιπόν και να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, η ζωή μας και των παιδιών μας μπαίνει σε κίνδυνο. Ξεκινάμε από την θέση ότι ελεύθερη αγορά και ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας είναι ασυμβίβαστο. Δεν μπορεί να συνυπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην Υγεία- όποιος υπερασπίζεται αυτή την συνύπαρξη λέει ψέματα και κάνει ζημιά στους αγώνες μας .

Έχουμε πληρώσει τα πάντα και σήμερα μας γίνονται κρατήσεις. Πληρώνουμε άμεσους και έμμεσους φόρους. Απαιτούμε να μας δοθούν με επιστροφή σε δωρεάν Υγεία. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτό που χτίζεται από την κυβέρνηση προς όφελος των μονοπωλίων στην Υγεία- Πρόνοια- Φάρμακο.

Χρειάζεται τώρα συμμαχία της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας για την διεκδίκηση της δικής μας εξουσίας που στο επίκεντρο της θα βρίσκεται η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι οι απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Παλεύουμε και διεκδικούμε καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για εμάς και τα παιδιά μας με:

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια.

• Κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργιά τους.

• Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις (σχέσεις εργασίας, χρόνος εργασίας, αριθμός ενσήμων).

• Κατάργηση όλων των πληρωμών –άμεσων η έμμεσων- και κάθε μορφής συμμετοχής από τους ασθενείς για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, περίθαλψη.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό και σε όλα τα είδη που σχετίζονται με ιατρικές εργαστηριακές, φαρμακευτικές και προνομιακές παροχές.

• Βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειες τους.

• Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών. Για όσο χρονικό διάστημα τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους να αναλάβει το κράτος την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση τους, ώστε να μην υπάρχει καμία συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων για τα φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία, κ.λπ.

• Ενιαίος, κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και διάθεσης φαρμάκων, υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού, βιοϊατρικης τεχνολογίας, τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών για τους αναπήρους δωρεάν στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τα φάρμακα να διατίθενται μέσω των φαρμακείων των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των κρατικών φαρμακείων στις συνοικίες που θα είναι συνδεδεμένα με τα Κέντρα Υγείας.

• Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητα τους με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού χωρίς καμία συμμετοχή των δικαιούχων.

• Με πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, υγειονομική μονάδα ΕΟΠΥΥ), να μην απολυθεί κανένας ιατρός, υγειονομικός, να αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη του ενιαίου, καθολικού, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας.

• Απαιτούμε να παρθεί πίσω την απόφαση για το κλείσιμο τν υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ καθώς και των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Μοιρών, Χερσονήσου, Αρκαλοχωρίου και Αλικαρνασσού.

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντισυνταξιουχικων νόμων και διατάξεων που έχουν ψηφιστεί και επαναφορά όλων των περικοπών που μας έχουν αφαιρεθεί.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook