Ένα ειλικρινά καλοπροαίρετο σχόλιο μου το Σάββατο το απόγευμα στο Facebook στη σελίδα Αντιδημάρχου του Ηρακλείου, ο οποίος παρεμπίπτοντος κύριε Δήμαρχε Γιάννη Κουράκη, επίμονα και προκλητικά εδώ και πολύ καιρό κάνει promotion με αναρτήσεις μέσα απ την σελίδα του στο συγκεκριμένο τόπο δικτύωσης, σε τοπικό site,όπως και άλλοι μπορούν να σας αναφέρουν,έγινε αφορμή να \”πέσουν οι μάσκες\” .

Ο Αντιδήμαρχος που δεν αντέχει ούτε την καλοπροαίρετη κριτική όπως φάνηκε, λύγισε, έχασε τη ψυχραιμία του,και πήρε το \”διαγραφτήρι\” να μας τιμωρήσει για την \”αποτρόπαια και αναίσχυντη πράξη μας\” να τον σχολιάσουμε και να αναφερθούμε στο site για το οποίο φαίνεται πως μπορεί να θυσιάσει τα πάντα (γιατί άραγε..;)

Έτσι, τη Κυριακή έλαβα το μήνυμα που αυτούσιο παραθέτω στους δημότες και αναγνώστες μας, προκειμένου να καταλάβουν πως λειτουργούν απέναντι στην δημόσια κριτική που ενίοτε μπορεί να τους ασκηθεί, άνθρωποι που έλαβαν δημόσιες θέσεις οι οποίοι μάλλον θεωρούν τον εαυτό τους στο απυρόβλητο.

Ξεχνώντας ότι τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να κρίνονται,να αξιολογούνται για τις πράξεις τους ακόμα και τις προσωπικές και να σχολιάζονται.

Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν αφού εξαφάνισε όλα τα ίχνη στον τοίχο του γιατί προφανώς ήταν κάτι που του δημιουργούσε λεκέ… μου απαντά με \”ευγενικό\” προσωπικό μήνυμα:

\”Κώστα καλησπέρα. Δεν σε θεωρώ φίλο μου πια ούτε καν διαδικτυακό και θα σε διαγράψω. Στο εξής σε παρακαλώ όταν συναντιόμαστε να κάνεις ότι δεν με βλέπεις. Το ίδιο θα κάνω και εγώ.
Σου εύχομαι καλή τύχη.\”

Δεν θα μπω στην διαδικασία ούτε να σχολιάσω δημόσια το περιεχόμενο του μηνύματος,ούτε να υποδείξω κανόνες ανθρώπινης επικοινωνίας και τρόπους επίλυσης παρεξηγήσεων ή απάντησης ενός προσώπου που κατέχει δημόσια αξιώματα και τοποθετείται με αυτόν το τρόπο σ ένα πολίτη-δημότη.Γιατί το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε με την ιδιότητα του πολίτη και όχι του δημοσιογράφου.

Θα απαντήσω όμως ξεκάθαρα στον κύριο Αντιδήμαρχο με όλο τον σεβασμό προς την δημόσια θέση που ο ίδιος κατέχει πως ως Δημοσιογράφος αδυνατώ να κάνω αυτό που επιτακτικά μου ζητά.

Έτσι όσο ο ίδιος θα κατέχει δημόσια αξιώματα θα τυγχάνει της κριτικής μου, των αναφορών και των σχολίων μου,μέσα από την άσκηση του επαγγελματικού καθήκοντος μου,όπως αυτό ηθικά και δεοντολογικά επιβάλλεται.

Όταν θα αποφασίσει ο ίδιος να \”αποσυρθεί\” από δημόσιες θέσεις που σήμερα κατέχει, ή ο λαός δεν τον ορίσει ξανά με την ψήφο του, τότε θα μπορέσω να ικανοποιήσω το σχετικό αίτημα του.

Απευθύνω όμως επι τη ευκαιρία (αν και υπό άλλες συνθήκες δεν θα το κανα ποτέ) και σχετικό ερώτημα στον αξιότιμο Δήμαρχο Γιάννη Κουράκη αν είναι δεοντολογικά σωστό ο οποιοσδήποτε συνεργάτης του να πράττει με αυτόν τον τρόπο και να προμοτάρει ως Αντιδήμαρχος συγκεκριμένο ΜΜΕ.

Κ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook