Η πρώτη ένοπλη ληστεία μέσα σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21/1, στην οδό Κ.Μουντάκη στην συνοικία της Αμπεριάς.

‘Ήταν περίπου δέκα λεπτά μετά τις 8,00 μ.μ.  και ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς, μόλις είχαν αποχωρήσει κάποιοι πελάτες και ο ιδιοκτήτης ήταν μόνος του,
όταν μπήκε μέσα ένας άνδρας περίπου 27 ετών κρατώντας ένα πιστόλι και έχοντας καλλυμένο το πρόσωπο με το μπουφάν. 

Ο ένοπλος με γρήγορες κινήσεις έφτασε στον πάγκο και στην κυριολεξία κόλλησε την κάνη του πιστολιού στο μέτωπο του ιδιοκτήτη, ενώ έχοντας το δάκτυλο στην σκανδάλη, μιλώντας άπταιστα Ελληνικά, του ζήτησε τα χρήματα από το ταμείο.

Όταν ο ιδιοκτήτης του έδωσε κάποια χαρτονομίσματα αυτός πιέζοντας ακόμη περισσότερο το όπλο στο κεφάλι, απαίτησε και άλλα χρήματα και όταν τα πήρε, αφού στην βιασύνη του έπεσαν κάποια χαρτονομίσματα στο πάτωμα, στην συνέχεια ετράπη σε φυγή με τα πόδια. Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου τηλεφώνησε στην αστυνομία και σε ελάχιστα λεπτά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί αλλά ο δράστης είχε εξαφανιστεί στο σκοτάδι.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ Χανίων κ. Μάριος Παπαδάκης, \”είναι το πρώτο κρούσμα που έγινε μέσα σε πρακτορείο των Χανίων. Όμως τον τελευταίο χρόνο είχαμε άλλες δύο ληστείες σε βάρος συναδέλφων απο δράστες που παραμόνευαν να φύγουν οι πράκτορες απο τα καταστήματα και τους είχαν στήσει ενέδρα έξω απο τα σπίτια τους\”.

Μάλιστα ο κ.Παπαδάκης τονίζει πως λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτού του είδους οι ληστείες έχουν αυξηθεί πολύ με στόχους , κυρίως , πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, βενιζνάδικα και mini market.

Και ναι μεν οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων παίρνουν μέτρα ασφαλείας με την εγκατάσταση καμερών κλειστού κυκλώματος κ.α., αλλά, έχοντας ως δεδομένο πως διαχειρίζονται χρήματα του ΟΠΑΠ , ζητούν να τους ασφαλίζει σε περίπτωση ληστειών.


\”Ένα απο τα αιτήματά μας στην πρόσφατη απεργία ήταν και η ασφάλεια των πρακτορείων. Δηλαδή, επειδή διαχειριζόμαστε και μεταφέρουμε χρήματα του ΟΠΑΠ και του κράτους, ζητάμε να μας ασφαλίζει ο ΟΠΑΠ. Σε μια τράπεζα ο υπάλληλος δεν πρόκειται να διακινδυνέψει καθώς τα χρήματα που έχει στο ταμείο του είναι ασφαλισμένα. Όμως εμείς είμαστε εκτεθειμένοι 100%. Εαν μας ληστέψουν , όπως έγινε με τον συνάδελφο, ο ΟΠΑΠ θα ζητήσει τα 2.000 ευρώ που εκλάπησαν. Δεν πρόκειται να δεχθεί πως επειδή έγινε ληστεία θα πρέπει να γίνει κάποια ρύθμιση\”
τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ Χανίων.

Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook