Κατά την πεντάωρη συνεδρίαση που αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον μετά την επιστολή το Σάββατο επτά βουλευτών που ζητούσαν η συνεδρίαση της ΚΟ να προηγηθεί του Εθνικού Συμβουλίου και τη μη προσέλευση έξι στο κορυφαίο όργανο του κόμματος, φαίνεται πως ο στόχος να διασφαλιστεί η ενότητα των μελών της ΚΟ -τουλάχιστον προς το παρόν- επιτεύχθηκε (!) «με μία απώλεια» όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Π. Καμμένος.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως δεν έλειψαν οι γκρίνιες και οι αντεγκλήσεις των βουλευτών. Ωστόσο, η έκρηξη χθες απεφεύχθη, με τον Π. Καμμένο να υποστηρίζει πως «η ?εικόνα? που κάποιες φορές βγαίνει προς τα έξω με βάση προσωπικές και όχι πολιτικές διαφορές, δεν μας κάνει καλό, μας πληγώνει και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να έθεσε εμμέσως πλην σαφώς το δίλημμα ότι πρέπει να αλλάξουν άμεσα κάποια πράγματα στις σχέσεις των μελών του κόμματος «είτε προς το καλό είτε προς το κακό και να βγούμε ενωτικά».

Το μήνυμα ελήφθη από τους βουλευτές και έτσι εμφανίστηκαν στις τηλεοπτικές κάμερες αγκαλιασμένοι κι? αγαπημένοι όσο ποτέ. Ο Π. Καμμένος άνοιξε τη συνεδρίαση μιλώντας σε ιδιαίτερα ενωτικούς τόνους, ωστόσο στη συνέχεια υποστήριξε πως «αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμπορευτεί με το κόμμα, τότε να φύγει».

Μετά το πέρας της ανέφερε πως «με ιδιαίτερα μεγάλη λύπη η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θέλουμε ομόφωνα να δηλώσουμε ότι θα στενοχωρήσουμε ιδιαίτερα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, την κυβέρνηση και την τρόικα. Παραμένουμε ενωμένοι δυνατοί, μπορούν να εξακολουθήσουν να ανησυχούν, με μια μόνο απώλεια. Του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή ο οποίος δεν προσήλθε και διαγράφεται από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του». Η τελευταία αυτή αποστροφή του εκλήφθηκε ως δεύτερη ευκαιρία στον πρώην βουλευτή του κόμματος ώστε να αλλάξει τη στάση του και να επιστρέψει στο κόμμα.
Γκρίνιες και μία διαγραφή στους ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Νταβρής, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, είχε στείλει επιστολή στον Π. Καμμένο στην οποία εξηγεί τους λόγους της απουσίας του. Μεταξύ άλλων φέρεται σε αυτή να υποστηρίζει ότι ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος τον υβρίζουν, τον συκοφαντούν και τον στοχοποιούν και γι΄ αυτό δεν παρέστη στη συνεδρίαση.

Εξοδος για τους απόντες

Ομως, ο ίδιος ο Π. Καμμένος είχε καταστήσει σαφές ότι όποιος βουλευτής απουσιάσει από τη (χθεσινή) συνεδρίαση θα δει την πόρτα της εξόδου από το κόμμα, όπως και έγινε.

Πάντως, αυτό που βαραίνει τη στάση του Γ. Νταβρή είναι το πολιτικό «φλερτ» του Π. Καμμένου με τον Ν. Νικολόπουλο ο οποίος εκλέγεται στην Αχαΐα, όπως και ο πρώην πλέον βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Είναι δε χαρακτηριστικό το προ ημερών σχόλιο του Γ. Νταβρή στο Twitter: «Πρώτα ζήσαμε τη ?Μαρκοπουλιάδα?, τώρα ζούμε κρυφο-Νικοπουλιάδα. Ντροπή!!!».

Κατά τα λοιπά, στη χθεσινή συνεδρίαση ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Γιοβανόπουλος και η αναπληρώτριά του Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους (κάτι που είχε ζητήσει δύο μέρες πριν ο Τέρενς Κουίκ, μετά την ηχηρή απουσία τους από το Εθνικό Συνέδριο), χωρίς όμως να γίνουν αποδεκτές από τον Π. Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος έκρινε ότι η στάση των εν λόγω βουλευτών δεν είχε σκοπό να υπονομεύσει το κόμμα, ενώ και ο κ. Κουίκ απέσυρε τις δηλώσεις περί «φράξιας» των δύο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σταυρούλα Ξουλίδου φέρεται να ζήτησε τον λόγο από τη Ραχήλ Μακρή για τα περί ανεξαρτητοποίησής της, με τη δεύτερη να διαβεβαιώνει πως θα παραμείνει στο κόμμα, ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι οι βουλευτές οφείλουν στον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε «να προχωρήσουμε ενωμένοι και να μην τον απογοητεύσουμε».

ethnos.gr/Γιώργος Πίκουλας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook