Το δυναμικότερο ξεκίνημα παγκοσμίως κατέγραψε το 2014 το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση αποδόσεων μεταξύ των χρηματιστηρίων διεθνώς. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη 10,65%.

Επίσης η συνολική κεφαλαιοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς έχει αυξηθεί κατά 6,64 δισ. ευρώ.

Έντονη εξακολουθεί να είναι τις δύο πρώτες εβδομάδες του νέους έτους, όπως και το 2013, η παρουσία των ξένων επενδυτών, οι οποίοι για 14 μήνες εμφανίζονται να είναι αγοραστές με συνολικές εισροές 2,3 δισ. ευρώ το 2013.

Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, το επενδυτικό κοινό και κυρίως οι ξένοι επενδυτές προεξοφλούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται αποφάσεις ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές), αλλά και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody΄s, εντός του Ιανουαρίου.

Το ελληνικό χρηματιστήριο με απόδοση 10,65% βρίσκεται στο top των αποδόσεων το 2014, ακολουθούμενο από τα Χρηματιστήρια της Πορτογαλίας (+8,40%), του Κατάρ (+7,1)%), της Βουλγαρίας (+6,90%) και της Ινδονησίας (+6,60%).

in.gr/Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ