Τη δυνατότητα να μαθαίνουν μέσω taxisnet το ποσό που χρωστούν για απλήρωτα χαράτσια θα έχουν περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες, χωρίς να απαιτείται έτσι η φυσική τους παρουσία στις εφορίες. Εκτός από το ποσό του χαρατσιού που τους έχει βεβαιωθεί, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται και τον αριθμό παροχής με τη διεύθυνση του σχετικού ακινήτου.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αφού εισάγουν τους κωδικούς τους για την είσοδο στο taxisnet οι φορολογούμενοι θα επιλέγουν την εφαρμογή ειδοποίηση πληρωμής και στη συνέχεια θα κάνουν κλικ στην επιλογή ειδοποίηση πληρωμής ΕΕΤΗΔΕ. Εκεί θα εμφανίζεται ο αριθμός παροχής του ανεξόφλητου χαρατσιού και η διεύθυνση του ακινήτου. 

Τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για εφάπαξ εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ έχουν προθεσμία εξόφλησης έως 31 Ιανουαρίου, ενώ για όσους δεν πληρώσουν, αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή ακόμα και κατασχέσεις. Και για όσους όμως πληρώσουν εκπρόθεσμα, προβλέπεται η επιβολή των νέων προστίμων και συγκεκριμένα 10% με την παρέλευση 2μήνου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook