Κάθε εβδομάδα τουλάχιστον μία νταλίκα που μεταφέρει 500.000 λουλούδια ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη, περνά τα σύνορα στον Έβρο και φτάνει στη Θεσσαλονίκη για να τροφοδοτήσει νυχτερινά κέντρα, αλλά και γραφεία τελετών της βόρειας Ελλάδας.

Οπως γράφει η εφημερίδα «δημοκρατία» οι νυχτερινές πίστες στην Ελλάδα γεμίζουν καθημερινά με λουλούδια από την Τουρκία, κάτι που έχει προκαλέσει και την αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. «Τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 20 νταλίκες πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία και μετέφεραν λουλούδια για να τα αγοράσουν οι Έλληνες, άλλοι για να δείξουν ότι έχουν λεφτά και άλλοι για να ρίξουν στα κέντρα» είχε πει ο Μητροπολίτης.

«Τα γαρίφαλα που ρίχνονται στις πίστες για χάρη γνωστών τραγουδιστών, όπως ο Αντώνης Ρέμος ή ο Βασίλης Καρράς και κάποιες φορές σχηματίζουν λόφους τα προμηθευόμαστε είτε από την Τουρκία είτε από την Κρήτη» εξηγεί στην εφημρίδα έμπορος λουλουδιών από τη Θεσσαλονίκη. Τονίζει ότι οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει τεράστια θερμοκήπια και καλλιεργούν συστηματικά γαρίφαλα, τα οποία εξάγουν. Οι Έλληνες θεωρούνται ιδιαίτερα καλοί πελάτες. Μάλιστα πριν από την κρίση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έβγαιναν από τη χώρα και κατέληγαν στις τσέπες Τούρκων επιχειρηματιών.

iefimerida.gr από \”Δημοκρατία\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook