Τεστ στο οποίο διαπιστώνεται που ανήκουν οι συμμετέχοντες πολιτικά δημοσιεύει το TIME, το οποίο ακολουθεί την θεωρία αρκετών κοινωνιολόγων οι οποίοι πιστεύουν σε ένα μείγμα ερωτήσεων οι οποίες δεν είναι πάντα πολιτικού περιεχομένου, προκειμένου να διαπιστώσουν την προσωπικότητα των συμμετεχόντων, αλλά και τα πολιτικά τους πιστεύω.

«Βάλαμε μαζί 12 ερωτήσεις που έχουν μια στατιστική σχέση με τις πολιτικές γνώσεις του κάθε ανθρώπου, ακόμη και εάν οι ερωτήσεις από μόνες τους είναι φαινομενικά απολίτικες. Στο τέλος αυτού του ανώνυμου κουίζ, χρησιμοποιούμε τις απαντήσεις για να μαντέψουμε τα πολιτικά σας πιστεύω», αναφέρει το TIME.

Η έρευνα, έγινε από τον Sam Gosling του πανεπιστημίου του Τέξας και περιέχει 12 ερωτήσεις, στις οποίες οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: Διαφωνώ κάθετα, Διαφωνώ μέτρια, Διαφωνώ λίγο, Συμφωνώ λίγο, Συμφωνώ μέτρια και Συμφωνώ απόλυτα. Το τεστ, έχει τρία αποτελέσματα: Συντηρητικός «Conservative», Μετριοπαθής «Moderate» και Φιλελεύθερος «Liberal».

Οσον αφορά τα αποτελέσματα και την εγκυρότητα του, το TIME αναφέρει πως από τις 17.000 απαντήσεις οι περισσότεροι ανέφεραν πως η ιδεολογική τους ταυτότητα ταιριάζει με τα αποτελέσματα του τεστ.

Κάντε το τεστ του TIME εδώ

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook