Στους 12 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας από ενόπλους που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα, σε προάστιο της πόλης Καμπίνας στην πολιτεία του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, μετέδωσε τη Δευτέρα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα G1.

Η περιοχή βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα στα βόρεια του Σάο Πάολο, της μεγαλούπολης που θα φιλοξενήσει εντός του 2014, μαζί με άλλες 11 πόλεις, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Επίσης, τρία αστικά λεωφορεία πυρπολήθηκαν σε τερματικό σταθμό της Καμπίνας, σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς. Ερευνάται πάντως η σύνδεση των δύο γεγονότων.

«Δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε με βεβαιότητα ακόμα, εάν οι φόνοι συνδέονται μεταξύ τους. Γνωρίζουμε μόνο μέχρι αυτή τη στιγμή ότι διαπράχθηκαν στην ίδια περιοχή», στα περίχωρα της Καμπίνας, δήλωσε αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα O Estado de São Paolo (Η Πολιτεία του Σάο Πάολο) επιβεβαίωσε ότι οι δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε βενζινάδικο της περιοχής.

– Η Πολιτεία του Σάο Πάολο υπήρξε στα τέλη του 2012 θέατρο ενός κύματος βίας που οι ειδικοί απέδωσαν στον ακήρυκτο πόλεμο ανάμεσα σε μια συμμορία γνωστή ως Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (Primeiro Comando da Capital, PCC) και της Αστυνομίας, όταν σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, περιλαμβανομένων πολλών αστυνομικών.

Να σημειωθεί, ότι τον Ιούλιο του 2013 μια έκθεση του Κέντρου Μελετών για τη Λατινική Αμερική ανέφερε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βραζιλία το διάστημα μεταξύ 1980 και 2011, αναδεικνύοντας την χώρα αυτή έβδομη βιαιότερη στον κόσμο.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook