Οι επιβάτες πτήσης της United Airlines από το Ντε Μουάν της Αϊόβα στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις 30 Δεκεμβρίου 2013, βρίσκονταν στον αέρα για 20 λεπτά όταν άκουσαν ανακοίνωση του πληρώματος με την οποία ερωτούνταν αν υπήρχε κανείς με ιατρική εμπειρία, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Στην έκκληση απάντησε η Λίντα Αλγουάις, νοσοκόμα από την Καλιφόρνια.
Η κ. Αλγουάις οδηγήθηκε στο πιλοτήριο, όπου βρήκε τον πιλότο του αεροσκάφους να μουρμουρίζει ακατάληπτα και να έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά τις αισθήσεις του, λόγω καρδιακής προσβολής.
Με τη βοήθεια έτερης νοσοκόμας, της Έιμι Σόρενσον από το Γουαϊόμινγκ, η οποία βρισκόταν στο αεροσκάφος, τον οδήγησαν στην κουζίνα όπου δημιούργησαν έναν «τεχνητό απινιδωτή» για να τον επαναφέρουν.
Η συγκυβερνήτης του αεροσκάφους ανέλαβε τον έλεγχό του, ωστόσο η αγωνία για τους επιβάτες συνεχίστηκε όταν ακούστηκε η δεύτερη ανακοίνωση – ερώτηση: «Έχει κανείς εμπειρία πλοήγησης αεροσκάφους;».
Τελικώς, ωστόσο, η συγκυβερνήτης προσγείωσε το αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Ομάχα, με τον ασθενή πιλότο να επιβιώνει της καρδιακής προσβολής.
Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και νωρίτερα εντός του 2013, σε πτήση από το Χιούστον στο Σιάτλ, με τον πιλότο της συγκεκριμένης πτήσης, ωστόσο, να χάνει τελικώς τη ζωή του.
Γεγονότα αυτού του είδους είναι σπάνια, καθώς οι χειριστές αεροσκαφών υπόκεινται σε αυστηρούς και τακτικούς ελέγχους για την υγεία τους.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook