Δύο ανήλικα αδέλφια η Λέξη οκτώ ετών και ο μικρός Σιν επτά ετών από την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ  έπαιζαν στο σαλόνι του σπιτιού τους και κλείστηκαν μέσα σε μπαούλο το οποίο όπως φαίνεται ανήκε σε ελλατωματική παρτίδα εταιρίας επίπλων που έχουν μηχανισμό για να ανοίγουν μόνο από την εσωτερική πλευρά.

Εξαιτίας του ελλατώματος που φέρουν τα συγκεκριμένα έπιπλα έχουν ήδη ανακληθεί από την αγορά από το 1996.Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που επισκέφθηκαν το σπίτι των παιδιών στην Μασαχουσέτη τα δύο αδέλφια δεν μπορούσαν να  τα ακούσουν οι γονείς τους αν και ήταν στο σπίτι επειδή το έπιπλο – παγίδα βρίσκεται δίπλα στην τηλεόραση, η οποία την ώρα του δυστυχήματος έπαιζε δυνατά.

\"\"

Αν και τα δύο αδέλφια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δεν επέζησαν. Οι αστυνομικοί διερεύνησαν τα αίτια του θανάτου των δύο ανηλίκων και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ατύχημα. Η οικογένεια είχε αγοράσει το προβληματικό έπιπλο από \”δεύτερο χέρι\”, ενώ σύμφωνα με τους νέους κανόνες ασφαλείας αυτά τα έπιπλα φύλαξης ρούχων και άλλων αντικειμένων πρέπει πια να ανοίγουν και εξωτερικά.

Μέχρι το 1987 που ήταν σε νόμιμη κυκλοφορία τα μπαούλα με μόνο εσωτερικό μηχανισμό ανοίγματος τουλάχιστον άλλα έξι παιδιά έχασαν την ζωή τους από ασφυξία, ενώ οι αρχές υπολογίζουν ότι παρά τις απαγορεύσεις τουλάχιστον έξι εκατομμύρια από τα επικίνδυνα μπαούλα – σεντούκια κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά.

\"\"
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook