Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, τον επόμενο μήνα, στην Ουάσινγκτον, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα προβλήματα στη σχέση του με τη 48χρονη επίσημη σύντροφό του, την δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα) αδημονεί για την επίσκεψη του προέδρου Ολάντ τον Φεβρουάριο», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, εάν υπάρξουν αλλαγές στη γαλλική αντιπροσωπεία που πρόκειται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 11 Φεβρουαρίου, αυτές θα ανακοινωθούν από τη γαλλική κυβέρνηση. «Για το θέμα της γαλλικής αντιπροσωπείας, σας παραπέμπω στη γαλλική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Στην επίσημη πρόσκληση προς τον Ολάντ, που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος στις 22 Νοεμβρίου, αναφερόταν και το όνομα της Τριερβελέρ, ωστόσο η παρουσία της στην Ουάσινγκτον είναι εξαιρετικά αμφίβολη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την αποκάλυψη ότι ο Γάλλος πρόεδρος διατηρεί σχέση με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ.

newpost.gr