Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η φωτογραφία ενός 3χρονου παιδιού από τη Συρία, το οποίο υποτίθεται ότι έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα λίγα λεπτά πριν το θάνατό του.

Συγκεκριμένα, η ιστορία που συνοδεύει τη φωτογραφία θέλει τον μικρό, λίγα λεπτά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, καθώς βρίσκεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, να λέει με δάκρυα στα μάτια: «Θα σας μαρτυρήσω όλους στο Θεό... Θα του τα πω όλα...».

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Έλληνα Φωτογράφο Άρη Μεσσήνη και το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων που είναι ο ιδιοκτήτης της φωτογραφίας, είναι ότι το παιδί που απεικονίζεται λαμβάνει ιατρική φροντίδα καθώς τραυματίστηκε από βλήματα που εκτοξεύθηκαν από ελικόπτερα του συριακού στρατού στην πόλη Σαΐφ αλ-Ντάουλα, στις 24 Αυγούστου 2013.

paidi3 

Όπως φαίνεται και σ΄αυτή τη φωτογραφία το 3χρονο αγγελούδι τελικά επέζησε.

Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, από τον Μάρτιο του 2011, όταν ξεκίνησε ο εμφύλιος σπαραγμός στη Συρία, και μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 11.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τραγική λεπτομέρεια: Τα περισσότερα ανήλικα θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα από βόμβες, οβίδες ή πυρά ελεύθερων σκοπευτών, ενώ έπαιζαν στις γειτονιές τους...

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την ίδια επίθεση:

paidi4 

paidi2


newsbomb.gr