Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ. Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζονται στην πώληση του 67% των μετοχών της εταιρείας η οποία μπορεί να αποφέρει με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας περίπου 320 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα ωστόσο θεωρείται ότι θα είναι υψηλότερο, δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει πλειοψηφικό μερίδιο το οποίο δικαιολογεί ένα υπερτίμημα από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης των μετοχών.

Όπως γράφει σήμερα η \”Καθημερινή\” η διαδικασία της αποκρατικοποίησης αναμένεται να τρέξει αμέσως μετά τη συζήτηση του σχεδίου αποκρατικοποίησης στη Βουλή. Προς την κατεύθυνση αυτή το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να πραγματοποιήσει ενημέρωση της σχετικά με το κείμενο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το Ταμείο προκρίνει το μοντέλο της απευθείας πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ και προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται να συμφωνεί και η Κομισιόν, η οποία δεν έχει εκφράσει αντίρρηση στο σχέδιο που της προωθήθηκε.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η αποκρατικοποίηση θα γίνει με \”παγωμένη\” τη συμφωνία ΟΛΠ – Cosco σε ότι αφορά την επέκταση της κινεζικής εταιρείας στον Προβλήτα ΙΙΙ.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook