\”Πνέει τα λοίσθια\”  η γέφυρα του Πατελαρίου στα Χανιά καθώς από ότι φαίνεται οι συνεχείς παρεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Πλατανιά, μόνο μικρές \”ανάσες ζωής\”  δίνουν, εώς ότου δοθεί σε κυκλοφορία, πολύ σύντομα όπως θα δούμε,  η νέα γέφυρα που συνδέει την περιοχή της Αγιάς με το Πατελάρι.

Στην \”πολύπαθη\”  γέφυρα που εξυπηρετεί μέχρι τώρα την περιοχή,  για μια ακόμη φορά αποκολλήθηκε σίδερο που βρίσκεται σε μια από τις δύο εισόδους.

Οι φωτογραφίες τις οποίες μας έστειλε αναγνώστης του Flashenws.gr, τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί  στις 8:00, όμως αποτελούν στιγμιότυπα και από το παρελθόν αποτυπώνοντας, ένα συνηθισμένο προβλήμα.

\"\"

Ο Δήμος έχει ενημερωθεί από το Σάββατο για το θέμα και όπως  σημείωσε στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης,  πιθανότατα αύριο (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση), θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο ημέρες και θα έχουν ως αποτέλεσμα η γέφυρα να παραμείνει κλειστή κατά το διάστημα αυτό.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαλανδράκης, στη συγκεκριμένη γέφυρα, μόνο φέτος έχουν γίνει πέντε παρεμβάσεις για επισκευές, είτε γιατί έχουν αποκολληθεί ξύλα, είτε σίδερα από τις εισόδους, ωστόσο αυτές αποτελούν προσωρινή λύση για δύο λόγους:

Πρώτον αρκετές νταλίκες τη διασχίζουν έχοντας παραπάνω βάρος από αυτό που \”σηκώνει\” και δεύτερον, η γέφυρα μετά από 40 χρόνια περίπου χρόνια φαίνεται ότι  \”έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της\”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλανδράκης.

\"\"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης σε σχετική ερώτηση του Flashnews.gr αποκάλυψε ότι η νέα γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία πριν το Μάιο του 2014, ενώ ο κ. Μαλανδράκης συμπλήρωσε ότι η γέφυρα του Πατελαρίου θα καλύπτει εφεδρικά την περιοχή ή καθώς αποτελεί στοιχείο του ευρύτερου τοπίου, θα εξυπηρετεί περιπατητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Φαίνεται ότι και στις γέφυρες ισχύει το ρητό \”Όταν ένας κύκλος ζωής κλείνει, ένας νέος ανοίγει\”

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook