Φθηνότερα θα πληρώνουν το νερό οι καταναλωτές της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων για το 2014.
Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, αποφάσισε την εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου χαμηλότερων χρεώσεων ως εξής.
Στις Δημοτικές Ενότητες Χανίων και Ακρωτηρίου (που είχαν τις υψηλότερες χρεώσεις) τα τέλη ύδρευσης θα μειωθούν κατά 5% σε όλες τις κατηγορίες.
Επειδή με το κόστος ύδρευσης συνδέεται και το κόστος της αποχέτευσης, αυτή η μείωση οδηγεί και στην μείωση των τελών αποχέτευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων, πλην της Νέας Κυδωνίας η οποία έχει ήδη χαμηλότερες χρεώσεις.
Επιπλέον αποφασίστηκε μείωση 7% – 10% στα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης και μείωση 10% στα τέλη σύνδεσης ύδρευσης.
Παράλληλα αποφασίστηκε και η μείωση 50% στα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης που αφορούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο το οποίο εφαρμόζει η ΔΕΥΑΧ στους καταναλωτές οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων και στο Τμήμα Πρόνοιας.
Όπως είπε στο Flashnews.gr η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κα Νίκη Αποστολάκη, οι μειώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της καλής οικονομικής πορείας της επιχείρησης.
«Από πέρυσι είχα πει ότι εάν το 2013 τα οικονομικά αποτελέσματα πάνε καλά, τότε για το 2014 θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις στα τιμολόγια» είπε η κα Αποστολάκη, διευκρινίζοντας πως κινούνται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο οι εισπράξεις από χρέση του παρελθόντος.
Και αυτό γιατί πολλοί καταναλωτές της ΔΕΥΑΧ έχουν προβεί σε ρυθμίσεις των οφειλών τους, στις οποίες και ανταποκρίνονται με πληρωμές.
Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ αναμένεται να επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων προκειμένου να ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook