Παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Υπερδιοικητή των Νοσοκομείων Λασιθίου, κ. Μανώλη Μακρονικολάκη, θα πραγματοποιήσει η οργανωτική επιτροπή της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, σήμερα Τετάρτη 15/1.

Η ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρει πως \”όχι μόνο δεν δίνονται λύσεις στις συνεχιζόμενες μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και την ανεπαρκή χρηματοδότηση, αλλά στην ουσία εντείνονται και παγιώνονται τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Πρόσφατο κρούσμα η «πρόταση» του κ. Υπερδιοικητή, να εφημερεύουν οι κλινικές του Νοσοκομείου Ιεράπετρας το πολύ μέχρι δεκαπέντε μέρες το μήνα, ώστε τις υπόλοιπες να στηριχθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου – το οποίο προφανώς αντιμετωπίζει και αυτό μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του λόγω της μνημονιακής πολιτικής διάλυσης του ΕΣΥ.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αποτελεί λύση για το Νομό Λασιθίου η μεταφορά προσωπικού από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο. Λύση, όσον αφορά στις ανάγκες της κοινωνίας, είναι η πραγματοποίηση ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, η αύξηση των δαπανών για την Υγεία, η ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, απαιτούμε να υλοποιηθεί άμεσα η δέσμευση που ανέλαβε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκης, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο του στις 23/12/13, ότι θα ξεκινούσε την επομένη τη διαδικασία πρόσληψης ενός μόνιμου χειρουργού και ενός μόνιμου παθολόγου καθώς και δύο επικουρικών παθολόγων, εντός 20ημέρου.

«Προτάσεις» όπως αυτή του κ. Μακρονικολάκη, οδηγούν το Νοσοκομείο μας σε περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση και μας προκαλούν ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. Το ίδιο μας προκαλούν και οι συνεχιζόμενες αναφορές σε ενιαίο νοσοκομείο του Λασιθίου.

Η οργανωτική επιτροπή καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπερδιοικητή, στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Αναχώρηση από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στις 1:00μμ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.

• Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

• Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.

• Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook