“Η Ελλάδα άντεξε, αλλάζει ριζικά και βαδίζει εκ του ασφαλούς στο δρόμο της εξυγίανσης και της ανάκαμψης” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος λίγο νωρίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο κύριος Σαμαράς έκανε ειδική μνεία στις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτήρισε, θυσίες του ελληνικού λαού παραπέμποντας στην εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή και στο δυσθεώρητο ύψος της ανεργίας, που ξεπέρασε το 27%.

 “Είμαι περήφανος, που η χώρα μου άντεξε και στέκεται πάλι στα πόδια της” σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, πάντως, δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει τους εταίρους μας ότι “δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη”.

Ο κύριος Σαμαράς ευχαρίστησε από του βήματος του Ευρωκοινοβουλίου τους εταίρους μας και τον κύριο Μπαρόζο, προσωπικά για τη στήριξη, που παρείχαν στην Αθήνα αλλά και τους λαούς της ΕΕ για την εμπιστοσύνη προς τον ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πλήρωσε τα δικά της διαχρονικά λάθη, τις εγγενείς αδυναμίες της ΕΕ αλλά και τα κατασκευαστικά λάθη του πρώτου Μνημονίου, που παραγνώρισε τη διόγκωση της ύφεσης κατά την πολύ σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook