Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ\’, μιλώντας σήμερα στη Βενετία, ζήτησε από περίπου 250 χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς, να μη φοβούνται τους μετανάστες, αλλά αντιθέτως «να αισθάνονται αλληλεγγύη» για αυτούς. Πολιτικοί αναλυτές στη Ρώμη σχολιάζουν ότι, «ο Ποντίφηκας επέλεξε αυτήν την βαθειά ριζωμένη στην Καθολική εκκλησία περιοχή της Ιταλίας, ταυτόχρονα μία περιοχή, όπου έχει απήχηση το ξενοφοβικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, η \’Λίγκα του Βορρά\’, για να στείλει αυτό το μήνυμά του».

Μετά τη θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε στη Βασιλική La Saluta της πόλης των Δόγηδων, ο Πάπας έκανε λόγο στο κήρυγμά του για «τον φόβο των ξένων, των \’άλλων», οι οποίοι «φθάνουν στη γη μας και μοιάζουν να απειλούν ό,τι αντιπροσωπεύουμε».

«Δεδομένων του μεταναστευτικού ρεύματος, καθώς επίσης των υπό διαμόρφωση γεωπολιτικών συνθηκών, η Εκκλησία μας θα πρέπει να ευνοήσει την αλληλεγγύη, να ενισχύσει, ταυτοχρόνως, το πολύ παλαιό πνεύμα ενότητας που την χαρακτηρίζει», συνέχισε ο Πάπας, ενώ μέσω των ιταλικών μμε διαχέονται πληροφορίες ότι, «πολλές εκατοντάδες μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική αποβιβάζονται τις τελευταίες ημέρες, στη νότια Ιταλία».

Ο Πάπας προερχόταν από την Σλοβενία, που επισκέφθηκε επίσημα χθες, Σάββατο. Χιλιάδες Σλοβένων τον ακολούθησαν στη Βενετία, μαζί με πολλούς Κροάτες.

«Ας προκρίνουμε από το εφήμερο, το πραγματικό», ζήτησε εν κατακλείδι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ\’ – στο κυριακάτικο κήρυγμά του προς περίπου 250 χιλιάδες συγκεντρωμένους πιστούς, στη Βενετία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook