Υλικά

• 250 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε σχήμα λεπτού μισοφέγγαρου
• 200 γρ. ξερά κρεμμύδια, περασμένα στον χονδρό τρίφτη
• 120 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 50 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 450 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
• 5 γρ. ρίγανη
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη), τα 250 γρ. κρεμμυδιού που έχουμε κόψει σε μισοφέγγαρο και ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι. Χειροτρίβουμε για 2-3 λεπτά της ώρας μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε κατά σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε στο μίγμα λίγο νερό, τόσο ώστε να γίνει ένας σφικτός χυλός. Το αφήνουμε κατά μέρος 10 λεπτά να «ηρεμήσει».

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά κουταλιά, τηγανίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε αμέσως.