Την καθιερωμένη τους συνάντηση πραγματοποίησαν την προηγούμενη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των Καρναβαλικών Ομάδων στην πρώτη Ολομέλεια για το 2014 στο Δημαρχείο Ρεθύμνης φέρνοντας μαζί με το νέο έτος την περίσσια προθυμία για συνδημιουργία και ποιοτική σύμπραξη και την ανεξάντλητη ανυπομονησία τους για την μέχρι τώρα έκβαση των προγραμματισμένων διεργασιών του επετειακού πολιτιστικού θεσμού.

Η δραστηριοποίηση των ομάδων τίθεται πλέον σε τροχιά εντατικοποίησης, αφού η αντίστροφη μέτρηση πριν από την επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού προαναγγέλει και υπενθυμίζει σε όλους στάση και συμπεριφορά επαγρύπνησης και εγρήγορσης, ιδιαίτερα εμφαντικές και δικαιολογημένες μάλιστα για φέτος με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

 Συγκεκριμένα, οι εμπρόθεσμες συμμετοχές των ομάδων έκλεισαν στις 44, ενώ για την κατασκευή των αρμάτων ενδιαφέρον έδειξαν τουλάχιστον 31 από αυτές. Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση κλείνοντας τον πρώτο της αιώνα φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει και να εμπλουτίσει την ταυτότητά της στρέφοντας τους άξονές της σε στρατηγικές πολιτιστικής και κοινωνικής προοπτικής με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη της παραδοσιακής αισθητικής.

Στη πρώτη συνάντηση για το 2014 με την ευκαιρία του εορτασμού του νέου έτους και ενώ ακόμα η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών δεν είχε παρέλθει, η Ολομέλεια έκοψε την πίτα της.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης ήταν παρών μεταφέροντας το δικό του μήνυμα, διατείνοντας τις δικές του ελπιδοφόρες φιλοδοξίες και γόνιμους προβληματισμούς για τη φετινή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει για πολλοστή φορά τη σπουδαιότητα και την πολυεπίπεδη αξία του θεσμού αυτού ως αναπτυξιακού οχήματος και ως άριστου εργαλείου αναπτυξιακής προοπτικής που θα καταφέρει με την αλληλέγγυα συνδρομή όλων των συμπολιτών, παραγόντων και φορέων να εκπληρώσει τον πολυπόθητο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για το Ρέθυμνο.

Οι καρναβαλιστές γεύστηκαν τη βασιλόπιτα και την τύχη του φλουριού κέρδισε η ομάδα «Ιχνηλάτες». Το δώρο που συνόδευσε το φλουρί, εκτός από τις γκραβούρες που παρέδωσε ο κ. Δήμαρχος, ήταν μια περίτεχνη και χειροποίητη δημιουργία του Μάρκου Ποθουλάκη.

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook