Η δημοσιογράφος του Sky Sports News, Charlie Webster, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι όταν ήταν 15 ετών, είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της. Η αφορμή για την απόφαση της να «σπάσει» την ανωνυμία της στάθηκε μια σημαντική εκδήλωση, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι θέλει να συμβάλλει ώστε να σπάσουν όλα τα ταμπού που αφορούν στη γυναικεία κακοποίηση.

Ως μέλος της γυναικείας οργάνωσης Women’ s Aid, η οποία θέλει να δώσει τέλος στην οικογενειακή βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών θα λάβει μέρος σε ένα μαραθώνιο 402 χιλιομέτρων διάρκειας μίας εβδομάδας (που ξεκινάει στις 26/1) με στόχο να μαζέψει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για το θέμα της οικογενειακής βίας.

«Αρχίζεις και τους εμπιστεύεσαι όταν είσαι μικρό παιδί», εξομολογήθηκε στο ραδιόφωνο του BBC 5 Live. «Εκείνος μου είχε προτείνει να κάνω ιδιωτικά μαθήματα με το πρόσχημα ότι ήμουν πολύ καλή στο τρέξιμο. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξα και το γεγονός ότι ήμουν ένα άθωο παιδί που είχε ανάγκη την υποστήριξη, τη συμπόνοια και το ενδιαφέρον του προπονητή του. Άρχισε να το κάνει με πολύ αργό και ύπουλο τρόπο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε. Δεν έχει σημασία πόσες φορές. Σημασία έχει ότι συνέβη αρκετές».

Σε εκείνη την αθώα ηλικία, η όμορφη Webster δεν καταλάβαινε ότι αυτό που έκανε ο προπονητής της ήταν λάθος. «Ούτε μια φορά δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι με κακοποιούσαν σεξουαλικά, γιατί αν το είχα καταλάβει, θα είχα κάνει κάτι για αυτό». Τελικά, ο προπονητής της κατέληξε στη φυλακή για δέκα χρόνια, αλλά όχι γιατί εκείνη το ανέφερε στην αστυνομία, αλλά ένα άλλο νεαρό κορίτσι. «Τότε ακόμα η σεξουαλική βία ήταν ένα μεγάλο ταμπού όπως είναι σήμερα η οικογενειακή βία. Η σημερινή μου αποκάλυψη μπορεί να δώσει το κουράγιο σε κάποιον να φέρει στο φως αυτό που του συμβαίνει».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook