Όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν σήμερα στη πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ –Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στην τοποθέτηση του αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά τόνισε ότι η περίοδος που πέρασε ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους πολίτες ενώ παράλληλα η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτούργησε σε συνεχή οικονομική αστάθεια.

ΚΛΙΜΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Το 2014 ,είπε ο κ. Κουράκης είναι έτος με ιδιαίτερο πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον αφού θα διεξαχθούν εκλογές Α΄και Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και οι ευρωεκλογές μέσα σε έντονο κλίμα δυσαρέσκειας για το που πάει η Ευρώπη .
Παράλληλα ,επεσήμανε ,η χώρα μας έχει αναλάβει την Προεδρεία της Ε.Ε. και θα πρέπει να θέσει καθαρά το ζήτημα της αλληλεγγύης που είναι βασική αρχή για την Ευρωπαϊκή Αυτοτέλεια Κρατών και Κοινωνικής και Οικονομικής Συνοχής.

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε το ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και τα μεγάλα προβλήματα παραβατικότητας που δημιουργήθηκαν στις πόλεις μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ζήτησε οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί να τοποθετηθούν άμεσα στην ΕΛ. ΑΣ.

Όσον αφορά τους Σχολικούς φύλακες τόνισε ότι επιτέλους πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή της απόφασης τους Συνεδρίου της ΚΕΔΕ για την τοποθέτηση των Σχολικών Φυλάκων στην ενδοδημοτική ή στην Διαδημοτική Κινητικότητα ενώ και για τα δύο αυτά ζητήματα να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook