Επιστολή προς τον υπουργό υγείας απέστειλε η δήμαρχος Φαιστού σχετικά με την πρόθεση αναστολής λειτουργίας του ΙΚΑ Μοιρών – Τυμπακίου.

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης για την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Μοιρών-Τυμπακίου που λειτουργεί στο Δήμο Φαιστού.

Σε επικοινωνία κατά το παρελθόν έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα παραμονής των υπηρεσιών στο Δήμο μας, καθώς εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων πολιτών. Δυστυχώς, οι διαφαινόμενες προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου είναι εντελώς αντίθετες, με αποτέλεσμα η πρόταση για επικείμενη απομάκρυνση των Υπηρεσιών, να δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία,

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Δήμο Φαιστού, χιλιάδες ασφαλισμένοι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες μας, βρίσκονται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο, καθώς η χρήση ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου τους ζημιώνει οικονομικά, δημιουργώντας τους μεγάλη ταλαιπωρία, κατά τη μετάβαση τους σε Υπηρεσίες που έχουν συσσωρευτεί στο Μητροπολιτικό κέντρο.

Κλείνοντας αυτή την επιστολή, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η περιοχή της Μεσαράς αποτελεί τον δεύτερο πόλο ανάπτυξης μετά το Ηράκλειο και δυστυχώς ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες καταργούνται ή αναστέλλονται με αποτέλεσμα να ερημώσει η περιοχή μας και να μην εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες.

Δεδομένου των οικονομικών, κοινωνικών και γεωγραφικών συνθηκών απαιτούμε, να μελετήσετε τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Μεσαράς, καθώς το παράρτημα που έχει απομείνει, εξυπηρετεί μία ευρύτατη περιοχή, με πολλούς ασφαλισμένους και για το λόγο αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας αυτή, ζητώντας να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook