Όλα ξεκίνησαν στην Σαντορίνη στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Ο Ηλίας Καραμολέγκος, παντρεύεται την αγαπημένη του Αικατερίνη Ζώρζου και αποφασίζουν να ανοίξουν έναν φούρνο στο χωριό \”Εξω Γωνιά\” με την βοήθεια και τις γνώσεις του παππού της οικογένειας, Γεωργίου Ζώρζου.

Ο Ηλίας και η Κατίνα αποκτούν δυο παιδιά: Τον Μανώλη και την Μαρία. Τα πρώτα χρόνια, τα δυο αδέρφια βοηθούν τους γονείς τους στον φούρνο και μαθαίνουν όλα τα μυστικά της ζύμης. 

\"\"
Η Μαρία, μικρό κορίτσι, απολάμβανε να παρακολουθεί τη μητέρα της να πλάθει ζύμες για κουλούρια και να τις εμπλουτίζει με εκλεκτά αρωματικά.

“Με συνέπαιρνε το γεγονός ότι η μητέρα μου μεταμόρφωνε κυριολεκτικά, τα πιο απλά υλικά που υπήρχαν στην κουζίνα μας, στα πιο νόστιμα και μυρωδάτα κουλουράκια που έχω δοκιμάσει μέχρι και σήμερα…”

\"\"

Το 1956 η Σαντορίνη χτυπήθηκε από έναν καταστροφικό σεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συνολικά 529 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, 53 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 ακόμα, τραυματίστηκαν σοβαρά. Το πλήγμα ήταν πολύ μεγάλο για το νησί.

Οι κάτοικοι, λίγα χρόνια αργότερα άρχισαν να φεύγουν, εγκαταλείποντας τον τόπο τους, αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Αθήνα.

Το παράδειγμα των συμπατριωτών τους, αναγκάστηκε να ακολουθήσει και η οικογένεια Καραμολέγκου μερικά χρόνια μετά, αφού το χωριό τους είχε σχεδόν ερημώσει.

\"\"
Εγκαθίστανται στην Αγία Παρασκευή, μαζί με άλλους συγγενείς. Φτιάχνουν τον φούρνο τους και τα φτιάχνουν όλα από την αρχή.

Ο Μανώλης και η Μαρία πηγαίνουν σχολείο και μετά περνούν την ημέρα τους στον φούρνο. Οι δουλειές πάνε καλά και η παραγωγή τους γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Το 1984, ο φούρνος έχει πια γίνει εργοστάσιο και στεγάζεται στη βιομηχανική περιοχή της Αθήνας, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Η Καραμολέγκος ΑΕ δημιούργησε το 1999 το πρώτο ψωμί για τόστ με προζύμι. Την ίδια χρονιά η εταιρεία εισέρχεται στην παράλληλη αγορά του Χ.Α.Α, ενώ το 2000 αποκτά μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Απολλώνιο Α.Β.Ε.Ε.

Μία χρονιά σταθμός για την Εταιρεία ήταν το 2003 όπου δημιουργήθηκε το ψίχατοστ, το πρώτο ψωμί για τοστ χωρίς κόρα.

Στα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, δίναντας τη δυνατότητα για αυτοματοποιημένη παραγωγή με τη χρήση ρομποτικών μηχανών κλειστού τύπου.

Το 2006 το ψωμί για τοστ απέκτησε ακόμα μία μοναδική γεύση, το Πολύσπορο, που κέρδισε τις προτιμήσεις των Καταναλωτών δίνοντας άλλη διάσταση στην απόλαυση.

Στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξης με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Καταναλωτή, το 2007 κυκλοφόρησαν τα πρώτα έτοιμα κομμένα ψωμάκια Time for Rolls.

Το Σεπτέμβριο του 2009 έδωσε την απάντηση σε όλους εκείνους που αναζητούν κάτι παραπάνω στο ψωμί σε φέτες: Γέννημα Θρέμμα, το μοναδικό ψωμί Ολικής Άλεσης με την αξεπέραστη νοστιμιά του Προζυμιού.
Η εξάπλωση της εταιρείας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και η ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.το Φθινόπωρο του 2013, παίρνει ομολογιακό δάνειο 2.300.000 ευρώ.

Η ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, μια εταιρεία με απόλυτα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, όπως θέλουν να λένε οι ιδρυτές της έχει 380 εργαζόμενους οι οποίοι με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές των προϊόντων της εταιρείας φτιάχνουν το ίδιο ψωμί, που θα έφτιαχναν και στο σπίτι τους για την οικογένειά τους.

Το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας Καραμολέγκος, αποτελείται από 6 σύγχρονα κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Λάρισα – Ηράκλειο Κρήτη – Ιωάννινα, και με ιδιόκτητο στόλο 122 αυτοκινήτων.

Eπίσης οι ειδικά επιλεγμένοι 27 συνεργάτες – αντιπρόσωποι, με στόλο 60 αυτοκινήτων διακινούν τα προϊόντα σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook