Μέσα από μία απόφαση άνευ προηγουμένου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην αλλαγή των μαθημάτων που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν δεκάδες πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ από το Ηράκλειο, στις κατατακτήριες εξετάσεις προκειμένου να εισαχθούν στην Ιατρική Σχολή Κρήτης, ένα περίπου μήνα πριν από τους διαγωνισμούς.

Παρά το γεγονός ότι οι 43 πτυχιούχοι έχουν προετοιμαστεί από τον περασμένο Απρίλιο πάνω σε διαφορετική ύλη και μαθήματα, το υπουργείο με απόφαση την οποία κοινοποίησε στην Ιατρική Σχολή στις 13 Ιανουαρίου, έρχεται να προκαλέσει την οργή των πτυχιούχων , οι οποίοι κάνουν λόγο για μία κίνηση χωρίς καμία λογική, που στερεί τη δυνατότητα σε δεκάδες νέους να πετύχουν το όνειρό τους που δεν είναι άλλο από το να εισαχθούν στην Ιατρική Σχολή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ιατρική Σχολή Κρήτης δεν εμπλέκεται στην συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο υποχρεούται να ακολουθήσει την οδηγία του αρμόδιου υπουργείου.

Το κλίμα στις τάξεις των πτυχιούχων παραμένει εκρηκτικό και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία με συναδέρφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Τα μαθήματα στα οποία είναι υποχρεωμένοι να διαγωνισθούν όλοι όσοι θα συμμετέχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις είναι η Βιολογία, η Βιοχημεία Α\’ και η Φυσιολογία Α΄.

Η ύλη για τις κατατακτήριες εξετάσεις σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει είναι κοινή τόσο για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ διαφόρων σχολών, όσο και για τους πτυχιούχους συναφών σχολών με την Ιατρική.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Φλεβάρη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook