Άρχισαν τα όργανα στις τάξεις των φαρμακοποιών, καταρχήν του Ηρακλείου στη σκιά της ανακοίνωσης από τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό, πως από τον επόμενο μήνα οι ταχυδρόμοι μπορούν να πηγαίνουν και φάρμακα στα σπίτια των ασθενών.

Η κίνηση αυτή συνδέεται με την συνολικότερη απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων, η οποία βρίσκει αντίθετους τους φαρμακοποιούς \”καταρχήν είναι επικίνδυνο για τους ίδιους τους ασθενείς κάτι τέτοιο και κατά δεύτερο έτσι τα φάρμακα θα ακριβύνουν\” επισημαίνει μιλώντας στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των φαρμακοποιών του Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης.

Την Κυριακή οι φαρμακοποιοί της Κρήτης θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους. Την ίδια ώρα με την εξέλιξη αυτή, οι ταχυδρόμοι μετατρέπονται σε…παιδιά για όλες τις δουλειές, αφού θα παίρνουν από τους ασθενείς – πολίτες την συνταγή θα αγοράζουν τα φάρμακα και θα τα παραδίδουν.

Για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς, ενώ το κόστος της νέας υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ.

Σε επόμενη φάση, οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ θα παραδίδουν ακόμα και τα ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook