Νέα δίωξη κατά του αναρχικού Κώστα Σακκά. Η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελειοδικείου που είχε αθωώσει τον αναρχικό Κώστα Σακκά πριν από μία εβδομάδα για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής που του είχαν επιβληθεί. 
Ο αναρχικός είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς επειδή τη νύχτα των Θεοφανείων – όταν διαπιστώθηκε η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού- δεν ήταν στο σπίτι του αλλά είχε διανυκτερεύσει σε σπίτι φιλικού του προσώπου. Ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιεί λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα. Αυτό θεωρήθηκε παραβίαση περιοριστικού όρου και οδήγησε στη σύλληψή του.
Το αυτόφωρο που εκδίκασε την υπόθεση την προηγούμενη εβδομάδα κήρυξε κατά πλειοψηφία αθώο τον Κώστα Σακκά. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του αναρχικού αλλά αποδέχθηκε ότι το θέμα για το οποίο συνελήφθη είναι τυπικό. 
Σήμερα, η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελειοδικείου που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς είχε παραμείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες – πολύ περισσότερο από το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών δηλαδή – και αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους έπειτα από απεργία πείνας 38 ημερών. 
Η κράτησή του αντικαταστάθηκε από τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτική διαμονή στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευση οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook