Το δικαστήριο καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση τον εικοσιεπτάχρονο δημιουργό του προφίλ στο facebook «Γέροντας Παστίτσιος» για «καθύβριση θρησκεύματος».

Σημειώνεται πάντως πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει μικρότερη καταδίκη, ενώ οι δέκα μήνες είναι με τριετή αναστολή.

Μιλώντας στο «Ποντίκι» ο δικηγόρος του δημιουργού του «Γέροντα Παστίτσιου» Γιώργος Κλεφτοδήμος δήλωσε: «Ατυχής αλλά καθ" όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους.

Πολλώ δε μάλλον κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ" όλα σεβαστού γέροντα Παίσιου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς».

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ο - προφυλακισμένος σήμερα -βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο.

newpost.gr