Ένα χρόνο πριν τη σφαγή στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν, ο 20χρονος Ανταμ Λάντζα, που έσπειρε το θάνατο σε 20 παιδιά και έξι ενήλικες, είχε τηλεφωνήσει σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Το ντοκουμέντο από την παρέμβασή του έδωσαν στη δημοσιότητα αμερικανικές ιστοσελίδες, όπου ακούγεται η ψυχρή και μηχανική, σχεδόν ρομποτική, φωνή του Λάντζα να αναφέρεται στην ιστορία ενός χιμπατζή που είχε μεγαλώσει στο σπίτι μίας γυναίκας, η οποία τον αντιμετώπιζε σαν πραγματικό παιδί.

Η ιστορία, βέβαια, του χιμπατζή ονόματι Τράβις δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς το ζώο επιτέθηκε άγρια σε φίλη της ιδιοκτήτριάς του, χτυπώντας την άγρια στο πρόσωπο και τα χέρια, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να είναι η πρώτη ασθενής που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση στα χέρια και το πρόσωπο.

Ο Λάντζα στην αφήγησή του, που διήρκησε πάνω από επτά λεπτά, συγκρίνει τον χιμπατζή με έναν έφηβο που πυροβολεί αδιακρίτως σε εμπορικό κέντρο.

Όπως περιέγραφε το περιστατικό με τον Τράβις έδειχνε σαν να έχει εμμονή με αυτό, καθώς γνώριζε κάθε λεπτομέρεια, ενώ σύγκρινε την επίθεσή του με εκείνες «τις οποίες πραγματοποιούν άνθρωποι και η κοινή γνώμη δε μπορεί να εξηγήσει».

«Δεν είναι υπερβολικό αν πούμε ότι θα μπορούσε να είναι ένας έφηβος που πυροβολεί αδιακρίτως σε εμπορικό κέντρο ή κάτι τέτοιο», ακούγεται να λέει ο Λάντζα, που είχε δώσει το ψεύτικο όνομα Κρεγκ για να βγει στον αέρα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τζον Ζέρμαν, δήλωσε πως θυμάται το τηλεφώνημα του Λάντζα, καθώς η φωνή του έμοιαζε να βγαίνει σαν από ρομπότ, ενώ δύο παλιοί συμμαθητές του είναι βέβαιοι πως πρόκειται για τον 20χρονο μακελάρη.

Μάλιστα, μετά το τηλεφώνημά του στη ραδιοφωνική εκπομπή, με το ψευδώνυμο Smiggles ανήρτησε μήνυμα σε διαδικτυακό φόρουμ όπου έγραφε ότι δεν ήταν τόσο κακός όσο πίστευε, ενώ σε παλαιότερο ανέφερε ότι νιώθει σχιζοφρενής.

Στο ίδιο φόρουμ λίγες ημέρες αργότερα είχε αναπαράγει ανάρτηση κάποιου άλλου χρήστη, όπου έγραφε: «Περιμένω ακόμα για έναν δολοφόνο να αποφύγει όπλα 9 χιλιοστών και να αγοράσει τον σωστό οπλισμό για μία μαζική σφαγή».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook