Τα θέματα εφαρμογής της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που αναφέρεται στη διαδικασία ένταξης των υπόχρεων αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ (τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων), απασχόλησαν σημερινή ενημερωτική ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας ζήτησε να δοθεί παράταση έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου αγρότες και κτηνοτρόφοι να προσαρμοστούν στα νέα φορολογικά δεδομένα.

Μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν, είναι η εξισωτική αποζημίωση κι αν αυτή προστίθεται στην ενιαία ενίσχυση για την υπαγωγή στο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, ο τρόπος φορολόγησης των εσόδων από ενοίκια χωραφιών, το θέμα της έδρας της αγροτικής εκμετάλλευσης και των υποκαταστημάτων και το τέλος του αγροτικού επιτηδεύματος.

Όπως αναφέρθηκε, τα ερωτήματα αγροτών και συνεταιρισμών σχετικά με το νέο φορολογικό πλαίσιο θα κωδικοποιηθούν και θα σταλούν για απαντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών.

real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook