Υλικά

• 100 γρ. μυζήθρα (νωπό ανθότυρο)
• 150 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• 200 γρ. βούτυρο ανάλατο
• 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 5 γρ. αλάτι
• 5 γρ. πιπέρι
• 10 γρ. ζάχαρη
• 300 ml. φρέσκο γάλα
• 10 τεμ. αυγά
• 100 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 550 γρ. αλεύρι μαλακό
• 300 γρ. χαρουπάλευρο
• 35 γρ. μπέικιν πάουντερ
• 350 γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κάδο του μίξερ τη μυζήθρα, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το δυόσμο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και το κρασί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να αφρατέψουν.

Το βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και το τοποθετούμε σε μπασίνα (λεκάνη).

Ρίχνουμε βροχηδόν το τυρί, τα άλευρα και το μπέικιν (κοσκινισμένα) και ενσωματώνουμε με αργές κινήσεις, προσέχοντας να μην «πέσει» η πίτα μας.

Παίρνουμε μακρόστενες φόρμες για κέικ και μοιράζουμε, καλύπτοντας τα 2/3 της φόρμας με το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 35 λεπτά της ώρας.

Μόλις ξεφουρνίσουμε, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.