Τη σύσταση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα ασχολείται με τα θέματα διαφάνειας των Ένοπλων Δυνάμεων, επεξεργάζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι «λειτουργοί» της δικαιοσύνης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε οποιαδήποτε δαπάνη αφορά τις προμήθειες προκειμένου να ενισχυθούν οι διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας στην Άμυνα.

Την ίδια στιγμή, αντικειμενικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όσων προβάλλουν παραβατική συμπεριφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, αξιόπιστα και ακριβοδίκαια.

Το σχέδιο για την δημιουργία της αυτής της υπηρεσίας, έχει να κάνει με τη στενή συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας με την Δικαιοσύνη η οποία εγκαινιάστηκε στο ραντεβού του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον συντονιστή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Εισαγγελέα Τέντε.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα προωθηθεί μια σημαντική μεταρρύθμιση για το Στράτευμα αφού θα συσταθεί η Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων που θα έχει διακλαδικό χαρακτήρα και θα αντικαταστήσει τις παλαιότερες δομές της Στρατονομίας, της Ναυτονομίας και της Αερονομίας.

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook